fbpx
top

Wenche Lyngholm ny styreleder i NOAS

Wenche Lyngholm ble i går valgt til ny styreleder for perioden 2014 – 2016. Lyngholm, som til daglig er HR-direktør ved Sykehuset i Østfold, overtar vervet etter Ole Jørgen Krohn-Nydal.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet sammen med resten av styret og i nært samarbeid med de ansatte. NOAS gjør et viktig arbeid av stor betydning for asylsøkeres situasjon og rettigheter, sa Wenche Lyngholm etter valget på generalforsamlingen i går.

Lyngholm har tidligere arbeidet som statssekretær i Fornyings- og administrasjonsdepartementet (05-09). Hun er utdannet lærer og var i flere år aktiv politiker for SV. I perioden 1989 – 93 var hun stortingsrepresentant for Sosialistisk Venstreparti fra Østfold og har to perioder i landsstyret i SV.

Bizualem Beza Anagaw ble valgt som nytt styremedlem. Han har vært en profilert talsperson for etiopiske flyktninger i Norge. Beza har en bachelorgrad i psykologi fra Etiopia og jobber i dag som verge/representant for enslige mindreårige asylsøkere og tar tolkeoppdrag.

Ny vararepresentant til styret er Olaf Thommessen, sønn av NOAS’ grunnlegger Annette Thommessen, og generalsekretær i Plan Norge.

– Jeg har vokst opp med NOAS som et fjerde søsken og gleder meg til å følge en nå godt voksen NOAS på nærmere hold, sa Thommessen etter generalforsamlingen.

Thommessen var ansvarlig for opprettelsen og drift av Annette Thommessens Minnefond frem til 2009. Han er utdannet siviløkonom og har bakgrunn som politiker, leder og næringslivsgründer. Olaf Thommessen var nestleder i Venstre i perioden 2004 – 2008.

Nestleder Vigdis Vevstad og vararepresentant Grete Haug ble gjenvalgt til styret. Runa Nordahl Hæreid, Håkon Ødegaard og Carolina Maira Johansen er på valg først om et år.

Mer informasjon om styret i NOAS her: Styret i NOAS