fbpx
top

Webinar – ID-løse barn

Er det greit at 300 barn med oppholdstillatelse i Norge er utestengt fra samfunnsdeltakelse på ubestemt tid? NOAS, Norsk Folkehjelp og Redd Barna inviterer til seminar 4. november.

Tid: 4. november kl. 10-11
Sted: Online

https://www.facebook.com/events/3704405216272472

Barna har begrensede oppholdstillatelser. En type humanitære oppholdstillatelser som gis både enslige barn og barn i familier som ikke har dokumentert egen identitet med godkjente ID-papirer. Tillatelsen må fornyes årlig og gir ikke rett til permanent oppholdstillatelse eller familiegjenforening.

NOAS, Redd Barna og Norsk Folkehjelp inviterer til en gjennomgang av de tre rapportene «Hvert år må jeg søke på nytt»«Med livet på vent» og «Barn uten pass».

Andelen begrensede tillatelser til barn øker, i strid med lovgivers intensjon. I 2019 utgjorde barn med begrensede tillatelser 25 prosent av vedtak om opphold på humanitært grunnlag. Det er en tredobling fra 2012 da andelen var 8 prosent.

Barn med begrensede tillatelser skal bli i landet, men gis ingen trygghet for egen fremtid. ID er en forutsetning for banktjenester, førerkort, fritidsaktiviteter og skoleturer. Barna uten ID hindres i å leve et liv på samme måte som norske barn.

Pga smittevernregler er det begrenset antall plasser. Seminaret streames, lenken legges ut i arrangementet på Facebook.

Program
Kl 10.00 – Introduksjon ved Monica Sydgård, Norgesprogrammet i Redd Barna

Kl 10.05 – En juridisk gjennomgang av regelverk og praksis fra rapporten «Barn uten pass» ved Inger Reidun Mikalsen, juridisk seniorrådgiver i NOAS

Kl 10.15 – Viktige funn i rapportene «Hvert år må jeg søke på nytt» og «Med livet på vent» ved Elin Berstad Mortensen, rådgiver i NOAS

Kl 10.35 – Kommentarer ved psykologspesialist Heidi Wittrup Djup

Kl 10.45 ­– Kommentarer ved seniorrådgiver Runar Pedersen, Utlendingsdirektoratet (UDI)

Kl 10.50 – Kommentarer ved seniorrådgiver Christine Dahl, Utlendingsnemnda (UNE)

Kl 10.55 – Slutt ved konferansier Monica Sydgård