fbpx
top

Venstre vurderer skattekort for papirløse

Venstres leder Trine Skei Grande mener tiden er inne for å vurdere om arbeidstillatelse og skattekort kan gjeninnføres for papirløse. Hun vil også initiere en mer omfattende plan for papirløses situasjon generelt.

På et møte med papirløse i regi av Kirkens Bymisjon i forrige uke, tok Venstre-lederen opp at det trengs politisk nytenkning for å bedre situasjonen for mennesker som av ulike grunner er i Norge uten lovlig opphold. En gruppe papirløse har i lengre tid fått bistand fra Batteriet, som er Bymisjonens ressurssenter for fattigdomsbekjempelse gjennom egenorganisering, selvhjelp og påvirkningsarbeid.

Tirsdag i forrige uke møtte Venstre-leder Trine Skei Grande en gruppe lengeværende papirløse asylsøkere på Batteriet. Gruppen delte fortellinger fra et hverdagsliv med harde utfordringer innen bolig, helse, arbeid og deltakelse. De delte også sine ulike svar på hvorfor de fortsatt oppholder seg i Norge. I dialogen om ulike politiske løsninger mente Skei Grande at tiden er inne for å vurdere om arbeids-tillatelse og skattekort kan gjeninnføres for papirløse. Hun vil også initiere en mer omfattende plan for papirløses situasjon generelt. Deltakerne opplevde det som et godt møte, forteller Kristin Walstad ved Batteriet.

Hjelp til selvhjelp
Batteriet arbeider ut fra prinsippet om «hjelp til selvhjelp». På Batteriet møter du ansatte, frivillige medarbeidere og brukerorganisasjoner. Det er gratis å benytte seg av Batteriets tjenester. Batteriet bidrar til opprettelse og drift i organisasjoner som kjemper mot fattigdom. Batteriet tilbyr veiledning og korte kurs i etablering og utvikling av grupper og organisasjoner. I Batteriets lokaler er det tilgang til kontorplasser i korte perioder med tilgang til PC, internett, telefon, faks og kopimaskin. Batteriet drives av Kirkens Bymisjon i Oslo, finansiert av Arbeidsdirektoratet.

Les mer om Batteriet her: http://www.bystemmer.no/2014/01/24/fra-skam-til-verdighet-og-handlekraft/