fbpx
top

Velkommen til lynkurs i asylpolitikk

NOAS inviterer til lynkurs i asylpolitikk onsdag 28. august 2013. Lynkurset arrangeres i forbindelse med at vi lanserer vår nye brosjyre: «Asylpolitikk på 1-2-3».

Det er valgkamp og asylpolitikk blir fort et hett tema. Den rødgrønne regjeringen har i årevis programfestet at de vil øke andelen kvoteflyktninger til Norge. De har enda ikke gjort det. Høyre ønsker en strengere asylpolitikk og Frp sier de vil sperre asylsøkerne inne. SV, Venstre og Krf vil legge større vekt på hensynet til barnets beste.

Norge er forpliktet av en rekke internasjonale konvensjoner og en del av rammene for norsk asylpraksis er satt. Samtidig bryter Norge på en rekke områder med anbefalingene fra FNs høykommissær for flyktninger. Skal asyldebatten handle om hvor langt vi kan stramme inn uten å bryte menneskerettighetene? Hva har skjedd med det humanitære aspektet i debatten?

NOAS vil bidra til å heve nivået på diskusjonene og inviterer derfor til lynkurs om norsk asylpolitikk. Kommer det en flom av asylsøkere til Norge? Stemmer det at de fleste asylsøkere jukser med identitet? Hvilke grunner har de som kommer til å søke om asyl?

NOAS trekker opp linjene i utviklingen av norsk asylpolitikk og presenterer fakta om dagens praksis i asylsaker, asylprosessen og hvem asylsøkerne er.

Bruk en time på å lære de viktigste tingene om norsk asylpolitikk!

Velkommen til LYNKURS I ASYLPOLITIKK
Onsdag 28. august kl. 17-18
Kulturhuset, Youngstorget 3

Hvis du tenker komme, send gjerne en påmelding til mari.seilskjaer(a)noas.org, eller meld deg på arrangementet på facebook: https://www.facebook.com/events/573029419414377/

Spre gjerne invitasjonen!