fbpx
top

Utsulting av sivile brukes som våpen i Syria

En ny rapport fra Amnesty viser at krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten har blitt utført mot palestinske og syriske sivile i Yarmouk, Syria. Yarmouk ligger i utkanten av den syriske hovedstaden Damaskus, og har vært beleiret av syriske regjeringsstyrker siden desember 2012. Rapporten ‘Squeezing the life out of Yarmouk: War crimes against beseiged civilians’ viser at nesten 200 personer har mistet livet i Yarmouk siden juli 2013, da tilgangen på mat og medisiner ble begrenset av regjeringsstyrkene. 128 av disse dødsfallene skyldes sult, ifølge den nye rapporten fra Amnesty.

Torsdag denne uken, 13. mars, inviterer Amnesty og flere organisasjoner til lysmarkeringer på flere steder i Norge. La oss vise at vi står sammen med sivile i Syria.

Det europeiske flyktning- og asylnettverket ECRE lanserte i forrige uke kampanjen Europe Act Now (www.helpsyriasrefugees.eu), der NOAS står sammen med ECRE og 100 partnerorganisasjoner i Europa om et krav til handling fra europeiske ledere. Vi ber om at det gis beskyttelse til syrere på flukt fra en brutal og blodig krig.