fbpx
top

Stortinget reagerer på flyktninginitiativ

NOAS og syv andre rettighets- og nødhjelpsorganisasjoner kom i går med en felles oppfordring til statsminister Erna Solberg om å ta nødvendige initiativ for å styrke kommunenes kapasitet til å ta imot syke og sårede flyktninger fra Syria. Allerede samme ettermiddag fremmet fem partier på Stortinget forslag om endringer i retningslinjene for uttak av kvoteflyktninger.

Les mer om organisasjonenes initiativ her.

Stortingsgruppene til samarbeidspartiene Frp, Høyre, KrF og Venstre er enige om å be regjeringen gjennomgå retningslinjene for uttak av kvoteflyktninger. Også Senterpartiet fremmet i går forslag om endringer for å kunne ta imot langt flere av flyktningene med størst behov for behandling og oppfølging.

Retningslinjene som blir brukt i dag for å velge ut hvilke flyktninger som får komme til Norge, ble vedtatt av de rødgrønne i 2010, ifølge Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide.

– Regjeringen har brukt kommunenes kapasitet som argument for å utelate syriske flyktninger med store helseplager. Det argumentet er det de rødgrønnes retningslinjer som har gitt dem, uttalte Hareide til NTB.

Les mer om reaksjoner på Stortinget her.