fbpx
top

Smykkeauksjon

NOAS’ kampanje #etsmykkeforenflyktning avsluttes denne uka med en smykkeauksjon. Vis din støtte til mennesker på flukt ved å by på smykkene.

Kampanjen ble lansert i forbindelse med regjeringens forslag til asylinnstramminger. Mange kjente og mindre kjente personer har donert smykker til kampanjen, og disse smykkene stilles ut på Det Norske Teatret 11.-13. mars, for så å auksjoneres bort. Auksjonen foregår på nett og avsluttes søndag klokken 22. Inntektene går til NOAS’ arbeid for å fremme asylsøkeres og flyktningers rettigheter.

Se bilder av smykkene og lenker til auksjonen her.

Smykkene stilles ut i foajeen i andre etasje i Det Norske Teatret. Åpningstider:

Fredag kl. 12-2030

Lørdag kl. 14-1830

Søndag kl. 14-16

 

Lørdag 12. mars kl. 14 blir det utstillingsåpning med et flott program, og vi håper at så mange som mulig vil markere sin støtte ved å delta her. Mer informasjon om arrangementet finnes her: Utstillingsåpning: Støtt mennesker på flukt!

Om kampanjen

Den mye omtalte smykkeloven i Danmark gjør at smykker forbindes med å frata flyktninger verdighet og rettigheter. Vi ønsker at smykker i stedet skal være et symbol på respekt for mennesker på flukt.

I Norge er det ikke foreslått noen smykkelov, men flere av innstrammingsforslagene går enda lengre enn den danske loven i å frata flyktninger grunnleggende rettigheter – og de vil særlig ramme kvinner og barn. Et forslag er å kaste ut mindreårige flyktninger når de fyller 18 år, et annet gjør det umulig for flyktninger å gjenforenes med familie i Norge før det har gått seks-sju år.

Dette er en kald og skremmende utvikling som vi i NOAS ønsker å stå opp mot. En rekke kjente og mindre kjente personer har støttet oss i arbeidet og vist sin solidaritet med mennesker på flukt. Mange har donert et smykke til støtte for flyktningene.

Stor takk til alle som har donert smykker eller bidratt på andre måter!

Les mer om bakgrunnen for kampanjen, og se kampanjevideoen med Ane Dahl Torp, Sigrid Bonde Tusvik og Gert Nygårdshaug her.

 

Gi bud

Steg 1: Gå inn på albumet med bilder av smykkene her.

Steg 2: Finn bildet du liker og trykk på QXL-linken i teksten til bildet.

Steg 3: Skriv inn beløpet du vil by og trykk på «Gi Bud»

Steg 4: Trykk på «Registrere ny gratis konto på QXL»

Steg 5: Fyll inn informasjon

Steg 6: Motta bekreftelse på SMS og fyll den inn.

 

Du kan også by på alle smykkene direkte fra QXL sine sider her.