fbpx
top

Slå ring om asylbarna!

Onsdag 16. mai klokken 15.00 møtes vi utenfor Oslo Domkirke for å protestere mot den planlagte tvangsutsendelsen av mer enn 400 lengeværende barn, som mange av dem er født i Norge.

Sju år gamle Nathan, som er født og oppvokst i Norge, kan fra 16. mai bli tvangsutsendt når som helst sammen med sin familie. Les mer om Nathan her. Over hele landet finnes det barn i samme situasjon – barn som har Norge som sitt hjem, og som nå venter på tvangsutsendelse. Dette er en støttemarkering for alle asylbarna som blir ofre for en asylpolitikk hvor innvandringspolitiske hensyn alt for lenge har fått forrang foran barnets beste.

 

Onsdag 16. mai klokken 15.00 møtes vi utenfor Oslo Domkirke for å protestere mot den planlagte tvangsutsendelsen av mer enn 400 lengeværende barn, som mange av dem er født i Norge.

 Sju år gamle Nathan, som er født og oppvokst i Norge, kan fra 16. mai bli tvangsutsendt når som helst sammen med sin familie. Les mer om Nathan her: http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/politikk/nathan-kastes-ut-av-norge-3773364.html

 

I Tromsø sitter ni år gamle Yalda sammen med sin mor og venter på å tvangssendes til Moldova, mens faren skal sendes til Afghanistan. Les mer her: http://www.dagbladet.no/2012/03/02/nyheter/asylbarn/innenriks/asylpolitikk/20457934/

Over hele landet finnes det barn i samme situasjon – barn som har Norge som sitt hjem, og som nå venter på tvangsutsendelse. Dette er en støttemarkering for alle asylbarna som blir ofre for en asylpolitikk hvor innvandringspolitiske hensyn alt for lenge har fått forrang foran barnets beste.

 Appellanter:

– John Peder Egenæs, generalsekretær, Amnesty International Norge

– Elisabeth Thorsen, sogneprest, Oslo Domkirke

– Kari Helene Partapuoli, leder, Antirasistisk Senter

– Hilde Jørgensen, leder, Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom

– Janne Raanes, leder av Norgesprogrammet, Redd Barna

– Jon Ole Martinsen, rådgiver, Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS)

 

Møt opp og slå ring om asylbarna! Lignende markeringer vil finne sted i Bergen, Trondheim og Tromsø samme dag.