fbpx
top

Send «syriakrav» til 2454 og krev ny Syria-politikk

Syria-krisens enorme omfang gjør det påkrevd med en ny og mer aktiv norsk Syria-politikk. Flyktninghjelpen ber derfor det norske folk om å bruke mobiltelefonen i en underskriftsaksjon for Syria.

NOAS vil oppfordre alle ferieklare nordmenn til å støtte denne kampanjen. Ved å sende «syriakrav» til 2454 krever du 3000 syriske kvoteflyktninger til Norge og en ekstra milliard til hjelpearbeidet i Syria og nabolandene. Tjenesten er gratis.

-I motsetning til de fleste av oss i Norge, kan ikke de syriske flyktningene ta sommerferie. Vi ber nå folk om å ta en pause i ferien for å støtte våre krav. Med folkelig hjelp, ønsker vi en ny Syria-politikk, sier generalsekretær Jan Egeland i Flyktninghjelpen.

9,4 millioner syrere er nå på flukt, viser nye FN-tall. 6,5 millioner mennesker er på flukt inne i Syria, mens 2,9 millioner syrere har flyktet til nabolandene. Situasjonen for de syriske flyktningene blir stadig verre. Det er derfor viktig at Norge øker sitt bidrag til hjelpearbeidet med en milliard kroner utover dagens nivå i statsbudsjettet for 2015.

-Denne krisens omfang er av en slik dimensjon at det krever et svar i statsbudsjettet. Jeg kjenner ingen andre private eller offentlige behov som overgår vår tids største humanitære katastrofe i og rundt Syria, sier Egeland.

Norge har så langt bare sagt ja til å ta imot 1000 syriske kvoteflyktninger. Norske myndigheter har blitt kritisert for å ta imot de flyktningene som er lettest å integrere i Norge, snarere enn de som har størst behov for beskyttelse.

-Flyktninghjelpen hjelper hundretusener i og rundt Syria, og vi må konsentrere oss om å ta de med størst beskyttelsesbehov til Norge. Funksjonshemmede, syke, forfulgte og enslige forsørgere som vi ikke kan hjelpe i nærområdene, sier Egeland.

Målet med aksjonen er å samle inn så mange underskrifter som mulig i løpet av sommeren. Flyktninghjelpen vil overrekke underskriftene til regjeringen når sommerferien er over.