fbpx
top

Rikets tilstand på asylfeltet

Hvor står vi etter et år med kraftige innstramminger? 

Velkommen til seminar på Kulturhuset i Oslo tirsdag 30. januar kl. 8.30-10.

– Hvorfor får flere afghanske asylsøkere avslag selv om sikkerhetssituasjonen i landet forverres og antallet drepte sivile øker?
– Hvor mange irakere får beskyttelse i Norge sammenlignet med andre europeiske land?
– Hva er egentlig internflukt?
– Har du fått med deg at Norge, som første land i verden, trekker tilbake flyktningstatus til store grupper flyktninger fordi vi mener de kan sendes tilbake hvis situasjonen i hjemlandet forbedres?

Kom på morgenseminar på Kulturhuset og bli klokere!

NOAS presenterer status på asylfeltet og gir en oppsummering av hvor vi står etter et år med kraftige innstramminger. Mange av de praktisk viktigste innstrammingene skyldes endringer i forvaltningspraksis, og ikke lovendringer eller vedtak i Stortinget, og er derfor lite kjent. Ved inngangen til en valgkamp hvor asyl og innvandring kan bli sentrale temaer, er det viktig at flere kjenner til hva som skjer på feltet og hvordan regjeringen skiller seg fra opposisjonspartiene på viktige punkter.

På seminaret lanserer vi vårt nye nettsted «Rikets tilstand på asylfeltet». NOAS gir en statusrapport fra asylområdet og oppsummerer den asylpolitiske utviklingen i Norge i 2016. Catherine Woollard, generalsekretær i Det europeiske flyktningrådet, European Council on Refugees and Exiles (ECRE), holder et innlegg om den europeiske situasjonen og hvorfor få asylsøkere finner veien til Norge. Mer detaljert program følger.

Enkel servering.

Meld deg på arrangementet på Facebook her