fbpx
top

Panelsamtale: familiegjenforening og partiprogram

Hva skal til for å få familien til Norge? Er familiegjenforening enklere eller vanskeligere i Norge sammenlignet med Sverige og Danmark? Velkommen til panelsamtale med fageksperter og ungdomspartier 12. november!

Hvilke endringer i familiepolitikken ønsker politiske partier i forslag til program for neste stortingsperiode? Er forslagene i tråd med menneskerettighetene, og hvordan vil de påvirke integreringen? Hva mener ungdomspartiene om moderpartienes forslag til program?

NOAS, Mellomkirkelig råd, Norsk Folkehjelp, Mennesker i Limbo, Refugees Welcome Norway, Vergeforeningen Følgesvennen, Norges Kristne Råd og Antirasistisk Senter inviterer til panelsamtale 12. november kl 1325 – 1425.

Arrangementet, som er del av Asylkonferansen 2020, streames her:

Retten til familieliv er en menneskerettslig minimumsstandard, som Norge er forpliktet til å følge. I stedet for å legge til rette for at flyktningfamilier skal få være sammen, gjør Norge det motsatte. Norge har de siste årene strammet kraftig inn regelverk og praksis for familiegjenforening, som fører til at familier ikke får beskyttelse sammen.

Ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) er det «uoverstigelige hindringer og barrierer som en flyktning møter i en søknadsprosess om familiegjenforening i Norge». Allikevel ønsker politikere å stramme inn regelverket ytterligere.

Les mer i NOAS’ årlige statusrapport – Rikets tilstand på asylfeltet.

Program:
• Status for familiegjenforening i Norge, Sverige og Danmark v/Andreas Furuseth, juridisk seniorrådgiver i NOAS

• Panelsamtale med:
– Maja Janmyr, professor ved Universitetet i Oslo
– Anne Staver, forsker ved OsloMet
– Torleik Svelle, leder i Senterungdommen
– Ola Svenneby, leder i Unge Høyre
– Andreas Simon Brännström, leder i Fremskrittspartiets Ungdom
– Astrid Hoem, leder i AUF

Ordstyrer: Kai Eide, styreleder i NOAS

Les mer om konferansen her