Nyhetsarkiv

12 mars 2020

Kontoret stengt for oppmøte

På grunn av nye smittevernregler må vi holde kontoret stengt for oppmøte. Telefonlinjen er åpen 09.30-1130 og 12.30-15.30 mandag, tirsdag og torsdag.

22 oktober 2020

Tegne til UNCHR-utstillingen «Min familie»

Nå kan dine barn være med på kunstutstillingen «Min familie – Betydningen av familien sett gjennom barns øyne» – i regi av UNHCR. Frist for å sende inn er 6. november.

15 oktober 2020

Seminar – ID-løse barn

Er det greit at 300 barn med oppholdstillatelse i Norge er utestengt fra samfunnsdeltakelse på ubestemt tid? NOAS, Norsk Folkehjelp og Redd Barna inviterer til seminar 4. november.

8 oktober 2020
Migrasjonspakt EU

EUs nye migrasjon- og asylpakt

EUs forslag til migrasjon- og asylpakt vil føre til fortsatt overbelastning av landene ved Europas yttergrenser, og legger opp til langvarig internering av mennesker på flukt.

8 oktober 2020
Annette Thommessen

Forslag til Annette Thommessens hederspris

Ny mulighet til å nominere den eller de du mener fortjener Annette Thommessens hederspris i 2020!

7 oktober 2020

Statsbudsjettet: Må styrke rettshjelp til mennesker på flukt

I forslag til statsbudsjett for 2021, sparer regjeringen store summer på lave asylankomster. Det gir særlig grunn til at Norge bør ta imot langt flere enn 50 fra Hellas og gi nødvendig rettshjelp til mennesker på flukt.

29 september 2020
Det hev ei rosa sprunge

Maleriauksjon til inntekt for NOAS

Arve Thorvik, som tok initiativ til facebook-gruppen «500 frå Moria, ikkje 50», auksjonerer bort maleriet «Det hev ei rosa sprunge» til inntekt for NOAS.

24 september 2020
Pål Nesse ny generalsekretær

Pål Nesse blir ny generalsekretær i NOAS

Pål Nesse blir ny generalsekretær i NOAS (Norsk organisasjon for asylsøkere). Nesse er i dag talsperson og spesialrådgiver i Flyktninghjelpen og har bred erfaring fra arbeid både i inn- og utland.

23 september 2020

Høyre svikter både flyktninger og integrering

I forslaget til nytt partiprogram fraskriver Høyre seg internasjonalt ansvar. Partiet vil ha mer bruk av usikre oppholdstillatelser og stramme inn på familiegjenforening. Begge deler får alvorlige konsekvenser for integreringen. Det tjener verken flyktningene eller Norge.

14 september 2020
Statsløshetsindeksen

Statsløshetsindeksen oppdatert

NOAS har på oppdrag fra European Network on Statelessness (ENS) utforsket og samlet sammenlignbare opplysninger om statsløshet i Norge.