fbpx
top

NOAS-rapport tema på EU-rettighetskonferanse

20. mars ble konferansen «Challenges of the Common European Asylum System» arrangert i Tallinn Estland. EUs kommissær for innenrikssaker Cecilia Malmström tok opp de mange utfordringene som ligger i arbeidet med å få til en best mulig praktisering av EUs felles asylsystem.

Blant deltagerne var også direktør for UNHCRs Europabyrå Vincent Cochetel og Generalsekretær i European Council on Refugees and Exiles (ECRE) Michael Diedring. Det var første gang en slik konferanse om temaet asyl ble avholdt i Estland og også flere estiske ministre og parlamentsmedlemmer deltok.

André Møkkelgjerd, Juridisk rådgiver i NOAS, presenterte NOAS’ rapport om internering og fokuserte på temaet alternativer til fengsling. Han deltok også i en paneldiskusjon om dette temaet med en estisk dommer, en representant for estiske grensekontrollører og organisasjonen International Detention Coalition (IDC).

IDC presenterte organisasjonens modeller for alternativer til fengsling av asylsøkere, og fortalte om fordelene med en slik praksis. Blant annet viser forskning at omtrent 90 prosent overholder vilkårene for fengslingsalternativet. Les presentasjonen fra Advocacy Coordinator Ben Lewis her: http://www.pagulasabi.ee/en/conference Alle presentasjonene fra konferansen finnes her: http://vimeo.com/90066933

For mer om konferansen, se etiske nyhetsmedier (på engelsk):
http://www.baltic-course.com/eng/analytics/?doc=89417
http://news.err.ee/v/politics/50f3e73a-c6d3-486d-aeb7-1d595271f529