fbpx
top

NOAS’ nyttårsønske

Justisminister Anders Anundsen og komiteleder Helge Andrè Njåstad (Frp), samt resten av Stortingets kommunalkomite bør selv besøke Syria og Iraks nærområder. NOAS mener besøk i Libanon, Jordan og Tyrkia vil gi politikerne et annet og bedre grunnlag for å diskutere Norges bidrag i den største flyktningkrisen siden andre verdenskrig.

Sammen med Flyktninghjelpen, Amnesty International og andre, oppfordrer NOAS de relevante stortingskomiteene, som kommunalkomiteen, til å reise ned til Syria og Iraks naboland for å se selv.

– En slik reise tror jeg ville gitt et helt annet perspektiv i debatten. Dessverre er norsk debatt preget av en retorikk som handler for mye om kontroll og at det norske systemet ikke skal belastes. Dersom kommunalkomiteen startet 2015 med en reise til de såkalte «nærområdene», vil nok både Flyktninghjelpen, Røde Kors, Norsk Folkehjelp og andre som jobber på bakken være villige til å bistå organiseringen av en slik reise. Da kan politikerne selv oppleve hvordan situasjonen er. Dette er NOAS nyttårsønske for 2015, sa NOAS’ generalsekretør Ann-Magrit Austenå i et nyttårsintervju med Dagsavisen, publisert 31. desember 2014.

Les mer om NOAS’ vurderinger av flyktninge- og asylåret 2014 og nyttårsønsker for 2015 her.