fbpx
top

NOAS' nye generalsekretær på plass

Ann-Magrit Austenå tiltrer i dag stillingen som ny generalsekretær i NOAS. Hun etterfølger derved Sylo Taraku, som har fungert i stillingen siden forrige generalsekretær Morten Tjessem sluttet i februar. Austenå har jobbet som journalist i Dagbladet og Vårt Land, og innehar en rekke verv så som styreleder i Kopinor, medlem av regjeringens Mediansvarslov-utvalg, rådsmedlem i Oslo Fredssenter, styremedlem i Internasjonal Media Support og styremedlem i Norske PEN. Hun er utdannet innen statsvitenskap, sosiologi og massekommunikasjon.

Ann-Magrit Austenå tiltrer i dag stillingen som ny generalsekretær i NOAS. Hun etterfølger derved Sylo Taraku, som har fungert i stillingen siden forrige ordinære generalsekretær Morten Tjessem sluttet i februar.

Vi gjengir her vår pressemelding ved tilsettingen av den nye generalsekretæren i juni:

Styret i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) har ansatt Ann-Magrit Austenå (48) som ny generalsekretær. Austenå har jobbet som assisterende generalsekretær i Røde Kors og har vært leder i Norsk Journalistlag.

Hun gleder seg til å få lov til å jobbe med spørsmål av stor betydning – både for den enkelte og for samfunnet – sammen med dyktige medarbeidere og med NOAS’ styre.

Styreleder i NOAS Johannes Heggland mener NOAS er heldig som har fått Austenå. – Solid ledererfaring, bakgrunn fra menneskerettighetsarbeid og tillitt innen det politiske og journalistiske miljø, er viktige lederegenskaper for NOAS. Det er viktig for Norge at NOAS fortsetter å være vaktbikkje, og verner om asylsøkernes rettsikkerhet, sier Heggland.  

Austenå har jobbet som journalist i Dagbladet og Vårt Land, og innehar en rekke verv så som styreleder i Kopinor, medlem av regjeringens Mediansvarslov-utvalg, rådsmedlem i Oslo Fredssenter, styremedlem i Internasjonal Media Support og styremedlem i Norske PEN. Hun er utdannet innen statsvitenskap, sosiologi og massekommunikasjon.

– Forvaltningen av det internasjonale asylinstituttet og det norske samfunns vilje og evne til å gi mennesker som trenger det, en ny start, er vesentlige politiske og humanitære utfordringer, sier Austenå.

For mer informasjon, kontakt Ann-Magrit Austenå på mobilnr. 959 26 448