fbpx
top

NOAS mottar prispenger fra Lise Klaveness

Magasinet KK har kåret Lise Klaveness til «Årets banebryter», og Klaveness donerer pengepremien til NOAS’ rettssikkerhetsarbeid.

Lise Klaveness er direktør i avdelingen for elitefotball i Norges Fotballforbund, jurist og tidligere landslagsspiller. Juryen begrunner valget av Klaveness som vinner av prisen slik: 

«Lise Klaveness har uredd kastet seg inn på en svært mannsdominert arena flere ganger i livet – nå sist som direktør for norsk elitefotball, en stilling som aldri før har vært besatt av en kvinne og som det heter er svært viktig for gjenreisingen av norsk toppfotball. Forut for dette var Klaveness vår første kvinnelige ekspertkommentator under fotball-VM for herrer, der hun briljerte med sin kunnskap og faglige trygghet. Hun tør bryte barrierer og er derfor et forbilde for alle kvinner som velger karrierer innenfor felt der menn tradisjonelt har hatt makten. Vi ser henne som en klar banebryter, ikke bare for kvinner i fotball, men for kvinner generelt.»

Klaveness har valgt å donere pengepremien på 5000 kr. til NOAS’ rettssikkerhetsarbeid, med følgende begrunnelse:

«Som jurist og tidligere dommerfullmektig og advokat føler jeg et brennende engasjement for at vi som samfunn sikrer tilfredsstillende rettssikkerhet for alle, herunder særlig mennesker som søker beskyttelse og er på flukt. NOAS gjør en viktig jobb på dette området, og jeg er glad for å kunne donere prispengene til et slikt formål.»

I de siste årene har regjeringen gjennomført kraftige innstramninger på asylfeltet, som har utfordret Norges internasjonale forpliktelser og truet rettssikkerheten til asylsøkere. NOAS gratulerer Lise Klaveness med en vel fortjent pris, og vi er svært takknemlige for at Klaveness løfter fram viktigheten av NOAS’ arbeid for rettssikkerheten til mennesker på flukt.

Les saken i KK her.