fbpx
top

NOAS ber Utlendingsnemnda snu

NOAS ber Utlendingsnemnda (UNE) omgjøre vedtaket om å sende familien Naumov tilbake til Dagestan. – Vi mener utsendelsen av familien er i strid med utlendingsforskriftens formål, sier Sylo Taraku, som er  avdelingsleder i NOAS. – Når tilknytningen til Norge er så åpenbar som for disse barna, mener vi det er svært betenkelig og skulle bruke det formelle kravet om at oppholdstiden på tre år i utgangspunktet skal være uavbrutt, sier Taraku.

Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) ber Utlendingsnemnda (UNE) omgjøre vedtaket om å sende familien Naumov tilbake til Dagestan. – Vi mener utsendelsen av familien er i strid med utlendingsforskriftens formål, sier Sylo Taraku (bildet), som er  avdelingsleder i NOAS. 

Adresseavisen har tidligere i høst skrevet om den jødiske  familien Naumov, som bor på asylmottaket i Meråker. Familiens tre sønner på seks, 13 og 16 år er svært godt integrert i lokalsamfunnet. De snakker norsk som innfødte meråkerbygger og har mange venner.

I begynnelsen av november fikk de endelig avslag på søknaden om asyl i Norge. – Når tilknytningen til Norge er så åpenbar som for disse barna, mener vi det er svært betenkelig og skulle bruke det formelle kravet om at oppholdstiden på tre år i utgangspunktet skal være uavbrutt, sier Taraku.

Familien Naumov har vært i Norge i ca fire år, men ble kastet ut etter ca ett år. De oppholdt seg derfor i Sverige og Russland, før de ble sendt tilbake til Norge og igjen søkte om asyl. 

– I omgjøringsbegjæringen til UNE viser vi blant annet til en sak med klare paralleller der en trebarnsfamilie fra Kosovo til slutt fikk oppholdstillatelse. Heller ikke denne familien hadde et uavbrutt opphold på tre år i landet, sier Taraku.

SVANHILD NATERSTAD
svanhild.naterstad@adresseavisen.no