fbpx
top

NOAS bekymret for Aps asylpolitikk

KrFs Bjørg Tørresdal sier til Klassekampen at hun frykter at en sterk Ap-regjering vil føre til en svakere vern for asylsøkere. Denne bekymringen deles også av NOAS. – Vi ser en tendens til at politikerne vil styre mer i asylpolitikken, der hvor vi mener den bør styres av prinsipper og faglige vurderinger, sier Sylo Taraku, seniorrådgiver i NOAS til Klassekampen. Han mener SV har stått for en asylpolitikk som i større grad enn Ap tar hensyn til FNs anbefalinger. – Vi håper at SV vil stå opp for disse sakene og være tøffere der. De bør kjempe for å forandre Aps politikk, og ikke bare ta dissens, sier Taraku. – SV gjorde en kjempejobb på Soria Moria. Vi vil være fornøyd hvis de får til det same på Soria Moria 2, men da må de også følge opp, slik at denne politikken gjennomføres, sier Taraku (Klassekampen 16.sept. side 9).


KrFs Bjørg Tørresdal sier til Klassekampen at hun frykter at en sterk Ap-regjering vil føre til en svakere vern for asylsøkere. Denne bekymringen deles også av NOAS. – Vi ser en tendens til at politikerne vil styre mer i asylpolitikken, der hvor vi mener den bør styres av prinsipper og faglige vurderinger, sier Sylo Taraku, seniorrådgiver i NOAS til Klassekampen.

Han mener SV har stått for en asylpolitikk som i større grad enn Ap tar hensyn til FNs anbefalinger. – Vi håper at SV vil stå opp for disse sakene og være tøffere der. De bør kjempe for å forandre Aps politikk, og ikke bare ta dissens, sier Taraku. – SV gjorde en kjempejobb på Soria Moria. Vi vil være fornøyd hvis de får til det same på Soria Moria 2, men da må de også følge opp, slik at denne politikken gjennomføres, sier Taraku (Klassekampen 16.sept. side 9).