fbpx
top

Nestekjærlighet 2008 – for en mer human asylpolitikk

3. september 2008 varslet Regjeringen dramatiske innstramninger i norsk asylpolitikk som har vakt sterke reaksjoner fra mange hold. Som tilsvar har filmskaper Margreth Olin relansert underskriftskampanjen Nestekjærlighet, med bred støtte fra mer enn 30 organisasjoner, Norges biskoper og mange flere. Regjeringens innstramninger er ment å sende et signal til asylsøkere: Ved å ramme sårbare grupper vil man skremme andre fra å komme til Norge og søke asyl. Nå er det viktig å sende et like klart signal tilbake til Regjeringen: Vi kan ikke godta en asylpolitikk som spesielt vil ramme barn, som vil holde familier splittet og som vil bryte med både FNs anbefalinger og Norges grunnleggende humanistiske tradisjoner. For underskriftskampanjens krav og mer informasjon, se www.nestekjaerlighet.no, eller egen gruppe på Facebook.

 

3. september varslet Regjeringen dramatiske innstramninger i norsk asylpolitikk som har vakt sterke reaksjoner fra mange hold. Som tilsvar har filmskaper Margreth Olin relansert underskriftskampanjen Nestekjærlighet, med bred støtte fra mer enn 30 organisasjoner, Norges biskoper og mange flere.

Regjeringens innstramninger er ment å sende et signal til asylsøkere: Ved å ramme sårbare grupper vil man skremme andre fra å komme til Norge og søke asyl. Nå er det viktig å sende et like klart signal tilbake til Regjeringen: Vi kan ikke godta en asylpolitikk som spesielt vil ramme barn, som vil holde familier splittet og som vil bryte med både FN og Norges grunnleggende humanistiske tradisjoner.

For underskriftskampanjens krav og mer informasjon, se www.nestekjaerlighet.no, eller egen gruppe på Facebook.