fbpx
top

Mahsa Vahdat til NOAS’ minneprismarkering 24. mai

Mahsa Vahdat er blant annet kjent som en av musikerne bak Kirkelig Kulturverksteds internasjonalt bemerkede utgivelse «Lullabies from the Axis of Evil» fra 2004. Torsdag 24. mai vil hun med sang og musikk åpne arrangementet i forbindelse med NOAS utdeling av Annette Thommessens minnepris på Litteraturhuset i Oslo. Mahsa Vahdat er i Norge i forbindelse med innspillingen av et nytt album «A deeper tone of longing» sammen med amerikanske Mighty Sam McClain. De to har også tidligere utgitt «kjærlighetsduetter på tvers av sivilisasjoner», som de kaller sitt musikalske prosjekt. Hør en smakebit fra deres forrige album fra 2009; «Scent of reunion» her.

Torsdag 24. mai vil Mahsa Vahdat opptre i forbindelse med NOAS utdeling av Annette Thommessens minnepris på Litteraturhuset i Oslo. Masha er i Norge i forbindelse med innspillingen av et nytt album «A deeper tone of longing» sammen med amerikanske Mighty Sam McClain. De to har også tidligere utgitt «kjærlighetsduetter på tvers av sivilisasjoner», som de kaller sitt musikalske prosjekt. Her er en smakebit fra deres forrige album fra 2009; «Scent of reunion»

Om Mahsa:

Mahsa Vahdat bor og arbeider som sangpedagog og sanger i Teheran. Det iranske regimet forbyr kvinner å opptre alene foran et blandet publikum. De kan opptre sammen med menn eller i kor, men ikke alene. Mahsa nekter å opptre alene kun på rene kvinne-arrangementer. Noe som betyr at de fleste av hennes konserter foregår utenfor Iran. Mahsa Vahdat har engasjert seg for sangere og musikeres ytringsfrihet og er i dag en prisbelønnet ambassadør for den internasjonale ytringsfrihetsorganisasjonen FreeMus.

I 2004 var Mahsa Vahdat en av musikerne bak Kirkelig Kulturverksteds internasjonalt bemerkede utgivelse Lullabies from the Axis of Evil.