fbpx
top

LO krever rettshjelp til asylbarna

Regjeringen må gi asylbarna fri rettshjelp. Det krever LO, Redd Barna, Norsk Folkehjelp og NOAS. LO-leder Gerd Kristiansen frykter at barn kan bli kastet ut, selv om de har rett på opphold i Norge.

– Dette er en anmodning til regjeringen om å gi asylbarna rettshjelp, slik at de kan ivareta rettighetene sine på en god måte, sier LO-leder Gerd Kristiansen til Dagsavisen.

Redd Barna, Norsk Folkehjelp, NOAS og LO krever bedre rettssikkerhet for asylbarna. De mener asylbarnas rettssikkerhet bør være et offentlig ansvar og ikke overlates til dugnadsarbeid og frivillig innsats.

1. juli ble det innført regler om en engangsløsning for noen av barna som har bodd lenge i Norge. I tillegg til engangsløsningen, finnes ordinære regler om at barn kan få oppholdstillatelse på grunn av sterk tilknytning til riket. Regjeringen har foreslått endringer i den varige ordningen for lengeværende barn, og det kan komme nye regler i løpet av høsten. 

I et brev til statsminister Erna Solberg (H), justisminister Anders Anundsen (Frp) og alle partilederne, ber de fire organisasjonene om at regjeringen:

  • Gir penger til informasjon og gratis rettshjelp til familier med lengeværende barn så de kan sette seg inn i det nye regelverket.
  • Stanser sakene til barn som har vært mer enn tre år i Norge, slik at familiene ikke risikerer å bli sendt ut før saken deres er blitt behandlet på nytt.

Les mer:

Les mer om felles krav fra LO, Redd Barna, Norsk Folkehjelp og NOAS i Dagsavisen.

Les mer om kravet på NRK Hordaland.

Les brevet til Statsminister Erna Solberg og justisminister Anders Anundsen.