fbpx
top

Første bok om livet på mottak

18. august kommer den første boka om livet på mottak i Norge. Eritreiske Nathan Haddis Mogos har skrevet teksten på engelsk og Tor Edvin Dahl har oversatt den til norsk. Nathan har fått oppholdstillatelse i Norge og bor nå i Tromsø.

Boken forteller om de mørke og vanskelige følelsene og tankene en flyktning kjemper med. Noe som kan føre til kraftige og eksplosive reaksjoner og handlinger. Historien er fiksjon, men skildrer mye av det som har skjedd både på mottaket i Harstad – dit handlingen er lagt – og i mottak andre steder i landet. Som lesere blir vi kjent med hvordan asylsøkere opplever den passive ventetiden med usikkerhet om egn framtid – og hvordan de ser på det norske samfunnet.

Nathan Haddis Mogos er født i Etiopia. Hans foreldre var eritreere. Under krigen mellom Etiopia og Eritrea 1998 mistet familien alt de eide og ble deportert til Eritrea. Der studerte Mogos litteratur og engelsk ved universitetet, men måtte flykte fra Isaias Afewerkis undertrykkende regime. Fluktruten gikk gjennom flere land i Afrika, før han endte opp på asylmottaket i Harstad. Her bodde han i nesten to år, mens han ventet på svar på søknaden om oppholdstillatelse.

Kulturrådet har gitt støtte til oversettelsen av Mogos engelske tekst.

Mer informasjon om boka: post@z-forlag.no