fbpx
top

Exodus – En fotoutstilling av Sebastião Salgado

Fotoutstillingen handler om vår tids folkevandringer som følge av krig, fattigdom og undertrykking. NOAS er medarrangør. Utstillingen åpner 1. mai.

Fotoutstillingen handler om vår tids folkevandringer som følge av krig, fattigdom og undertrykking. NOAS er medarrangør. Utstillingen åpner 1. mai.
I dag, og for første gang i historien, lever flertallet av verdens befolkning i byer og metropoler. I jakten på trygghet og et bedre liv bryter utallige mennesker opp fra sine hjem og legger ut på vandring mot byene og fremmede land. Vår tid er en oppbruddstid.

Norsk industriarbeidermuseum har gleden av å presentere denne dagsaktulle utstillingen i perioden 1. mai til 15. september 2002.

Fotoutstillingen EXODUS forteller historien om en verden i oppbrudd på slutten av forrige millennium. På alle kontinenter er vi vitne til at store menneskemasser blir satt i bevegelse av de samme ukontrollerbare kreftene: krig, fattigdom og undertrykking. Enkeltmennesker, familier, ja, hele folkegrupper blir tvunget til å forlate hjemstedet og hjemlandet sitt. Mennesker fra 41 land på vandring, på flukt og i oppbrudd får sin historie fortalt i EXODUS. Salgados fotografier fanger disse menneskenes mot og frykt, fornedrelse og håp på reisen og i det nye livet deres i det fremmede.

Den som ser utstillingen kan ikke unngå å bli engasjert. Fotografienes høye kvalitet og det aktuelle tema de forteller om gir deg både en kunstnerisk opplevelse og noe å tenke over. EXODUS består av 300 fotografier tatt i perioden 1994 til 1999. 40 av disse er portretter av barn.

Sebastião Ribeiro Salgado ble født 8. februar 1944 i Brasil. Han er utdannet økonom, men har siden 1977 laget omfattende fotoprosjekter om menneskers levekår. Salgado er en verdenskjent fotograf som har blitt tildelt en rekke utmerkelser og priser for sitt arbeid. Han bor for tiden i Brasil.

Link til Norsk Industriarbeidermuseum