fbpx
top

ECRE, Amnesty og Human Rights Watch: Nei til EU-Tyrkia-avtale

– La oss ikke blande desperasjon med legalitet i spørsmålet om Europas foreslåtte avtale med Tyrkia. Dette dreier seg om selve asylinstituttet: Prinsippet om internasjonal beskyttelse for alle som flykter fra krig og forfølgelse er nå i spill, sier ECREs nye generalsekretær Catherine Woollard i en uttalelse sammen med lederne i Human Rights Watch og Amnesty International.

Catherine Woolard, generalsekretær i ECRE, European Council on Refugees and Exiles, er dypt bekymret for det forhandlingsspill som nå pågår mellom Tyrkia og EU. Sammen med direktør Kenneth Roth i Human Rights Watch og generalsekretær Salil Shetty i Amnesty International krever Woolard at de europeiske regjeringer klargjør hvorvidt de fortsatt vil respektere og opprettholde retten til å søke beskyttelse, eller vil de undergrave den retten i en hestehandel med et land som har en mangelfull praksis når det kommer til asylretten.

Resultatet av den utviklingen vi nå ser i Europa er en dypere humanitær katastrofe for tusener av flyktninger som nå holdes innesperret i Hellas og en bølge av alarmerende, bitende retorikk som stigmatiserer asylsøkere og migranter, heter det i den felles uttalelsen.

Les hele uttalelsen her.

– Avtaleforslaget mellom EU og Tyrkia er bare det siste i en farlig utvikling. Ulike europeiske regjeringer har de siste månedene innført diskriminerende grensekontroller, stengte grenser og restriksjoner på tilgang til å søke beskyttelse, sier ECREs nye generalsekretær Catherine Woollard.