fbpx
top

– De bør få en seng

Generalsekretær Morten Tjessem mener Politiets utlendingsenhet (PU) må ordne opp i forholdene til nyankomne asylsøkere. – Det er åpenbart at lokalene er underdimensjonert når ankomstene er så store. Politiets Utlendingsenhet må få på plass mer egnede ventelokaler, sier Tjessem. Han mener PU bør benytte transittmottakene hvis det oppstår ventetid for registrering. – Asylsøkere burde få en seng for natten. Det burde også være i PUs interesse at de er våkne når de registreres. NOAS har den siste tiden mottatt noen klager på holdninger hos ansatte i PU.

 


Generalsekretær Morten Tjessem mener Politiets utlendingsenhet (PU) må ordne opp i forholdene til nyankomne asylsøkere.


– Det er åpenbart at lokalene er underdimensjonert når ankomstene er så store. Politiets Utlendingsenhet må få på plass mer egnede ventelokaler, sier Tjessem.


Han mener PU bør benytte transittmottakene hvis det oppstår ventetid for registrering. – Asylsøkere burde få en seng for natten. Det burde også være i PUs interesse at de er våkne når de registreres. NOAS har den siste tiden mottatt noen klager på holdninger hos ansatte i PU.  En del blir tiltalt på en lite respektfull måte under registreringen. Noen klager også på slurv i registreringen, mens andre er positive til måten de blir tatt imot på. Det virker som det er stor forskjell i tilnærmingen til oppgaven blant ansatte i PU.