Nyheter

Mari_web

Barna rammes igjen

Barnefamiliene som er tvangsutsendt etter mange år Norge og som skal få saken vurdert på nytt, møter nye nå feil. Utlendingsnemnda gjør urimelig strenge vurderinger og barna blir ikke hørt om sin situasjon. NOAS ser at saker forskjellsbehandles og er bekymret for barnas rettssikkerhet. Les NOAS’ kronikk i Bergens Tidene i dag.
Syria-flyktninger_FN_web

Frokostmøte om flyktningsituasjonen

I morgen, onsdag 2. september, arrangerer SV frokostmøte om behovet for en ny norsk asylpolitikk i møte med flyktningkrisen. SVs leder Audun Lysbakken deler inntrykk fra sitt besøk på Lesvos og inviterer til samtale med humanitære organisasjoner. NOAS’ generalsekretær Ann-Magrit Austenå er blant dem som deltar. 
Barn i mottak

Hva kan du gjøre for flyktningene?

Lurer du på hva du kan gjøre for å forbedre flyktningers situasjon? Her er en veiviser med konkrete tips til hva du som enkeltperson kan bidra med.
utropstegn

Åpningstider onsdag

Vårt kontor i Torggata holder stengt onsdag 2. september fra kl 12.00. Beklager ulempen!
NOAS har mottatt avgjørelser i fire saker til utsendte barnefamilier vi representerer. Vi er svært bekymret for UNEs behandling av sakene, og mener UNEs praksis er strengere enn det regelverket tillater. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

UNE behandler de utsendte barna for strengt

Utlendingsnemnda (UNE) behandler sakene til de utsendte lengeværende barnefamiliene strengere enn regelverket gir grunnlag for. NOAS har mottatt fire avgjørelser i saker til familier vi representerer, og ser at UNE ikke foretar en skjønnsmessig vurdering av barnas tilknytning slik regelverket tilsier.

Kontakt

phone-50+47 22 36 56 60
 (Pressehenvendelser, se her)
 
clock-50Mandag:9.30-12.00, 13.00-15.30
 Tirsdag:Stengt
 Onsdag:9.30-12.00, 13.00-15.30
 Torsdag:9.30-12.00, 13.00-15.30
 Fredag:Stengt

Fullmaktskjema

soyouthinkyoucanstay.com


NOAS i media


twitter-med  facebook-med