utropstegn

Stengt kontor

Grunnet saksbehandling holder vårt kontor i Torggata 22 stengt tirsdag-fredag 16.-19. september. Vi beklager de ulemper dette medfører.
Menneskerettighetsuka 2014

Foredrag om asylrett og asylpolitikk

Jussgruppen til Amnesty inviterer til foredraget ”Asylrett og asylpolitikk – internasjonalt, nasjonalt og lokalt”, den 24. september 2014, kl. 18:00 på Det Akademiske Kvarter i Bergen.
Besøk http://bliklokere.no/ og #bliklokere

Hva vet du om syriske flyktninger?

NOAS’ informasjons- og veiledningsprogram møter nesten alle som kommer til Norge og søker om beskyttelse. I løpet av august måned møtte vi flest asylsøkere som har flyktet fra krigen i Syria, i alt 204 personer.
-	Reglene for oppholdstillatelse for barn som har vært i Norge lenge er svært kompliserte å forstå, forteller Mari Seilskjær, rådgiver i NOAS.

Familier ønsker bistand fra NOAS

En syrisk barnefamilie i Vestnes har fått avslag på søknad om asyl, men kan ikke returnere til Syria. Barna har nå vært fem år i Norge og gått på norsk skole. Familien håper de kan få opphold fordi barna har sterk tilknytning.
Regjeringen gambler med barns rettssikkerhet, sier barneombud Anne Lindboe. Foto: Marius Hauge for Barneombudet

Barneombudet advarer mot regjeringens forslag

Barneombud Anne Lindboe mener justisminister Anders Anundsens forslag til forskriftsendring kan være i strid med barnekonvensjonen.