Nyheter

Syriske og eritreiske asylsøkere, mange med klart beskyttelsesbehov, får i dag varsel om utvisning ved ankomst til Norge. Slik bruker myndighetene ressurser på saker som etter all sannsynlighet ikke vil føre til vedtak om utvisning.

Urimelige utvisningssaker

På instruks fra justisminister Anders Anundsen oppretter politiet utvisningssaker mot asylsøkere som har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger ved registrering. NOAS mener det er dårlig ressursbruk å opprette slike saker mot flyktninger fra Syria og Eritrea, hvor det etter all sannsynlighet ikke vil kunne fattes utvisningsvedtak.
NOAS-nettsider

Bli med på aksjonshelg!

Rettshjelpsdugnaden for lengeværende barn planlegger aksjonshelg 1-2. november med lokale markeringer for asylbarns rettigheter. Vi håper mange vil bidra!
Foto: Skjermdump NRK.no

#minflukt viser menneskene bak tallene

51,2 millioner mennesker er på flukt i verden, og cirka 12 000 mennesker søker asyl i Norge i 2014. Hver av dem har sin unike historie.
Besøk http://bliklokere.no/ og #bliklokere

Fersk rapport viser at asylsøkere begår lite kriminalitet

Asylsøkere og utlendinger uten lovlig opphold står bak svært få registrerte lovbrudd. En ny forskningsrapport bestilt av UDI viser at asylsøkeres kriminalitet har minimal betydning for det totale kriminalitetsbildet i Norge. 
KrF må bruke sin posisjon til å være tøffe mot regjeringen. Det mener KrFU-leder Emil André Erstad. Foto: KrFU

KrF må vise handlekraft

Ungdomspartiet KrFU ber moderpartiet kreve stans av returer av barnefamilier. Det er uakseptabelt hvis lengeværende barn blir sendt ut uten ny vurdering av saken sin. Også et samlet bispemøte krever stans av tvangsreturer av barn som har vært i Norge lenge.

Kontakt

+47 22 36 56 60
(Pressehenvendelser, se her)
Mandag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
Tirsdag: Stengt
Onsdag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
Torsdag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
Fredag: Stengt

Fullmakt-skjema

bliklokere.no


NOAS i media


twitter-med  facebook-med