Bli medlem!

Nyheter

NOAS deltok i høring i Stortingets kommunal- og forvaltningskomité tidligere denne uka.

Raskere integrering

NOAS har deltatt i høring på Stortinget og gitt våre innspill til regjeringens stortingsmelding om integrering. Vi mener at integreringsarbeidet må starte tidligere i prosessen og omfatte flere. 
NOAS' generalsekretær Ann-Magrit Austenå har skrevet kronikk om Agenda-medarbeider Sylo Tarakus bok "Innvandringsrealisme" i Klassekampen 20. mai

Myter og ønsketenkning i asylpolitikken

Agenda-medarbeider Sylo Tarakus såkalte innvandringsrealisme bygger på myter og ønsketenkning. Hans situasjonsbeskrivelse mangler forankring i situasjonen i flyktningetette nærområder, er tendensiøs om store flyktninggruppers beskyttelsesbehov og overlater utfordringene til nærmeste naboland, skriver NOAS generalsekretær Ann-Magrit Austenå i en kronikk i Klassekampen 20. mai.
Reidun Brunvatne

Reidun Brunvatne mottar Annette Thommessens hederspris

Lege Reidun Brunvatne har gjennom hele sitt yrkesliv vist et sterkt engasjement for flyktninger og asylsøkeres psykiske helse. Hun har arbeidet for og blant flyktninger både i Bosnia og i Norge.
Linn Herland Landro er sentral kontaktperson for Refugees Welcome Norge. Dette bildet er tatt da hun bisto nyankomne asylsøkere på Tøyen i høst. 
Foto: Erlend Dalhaug Daae

Annette Thommessens minnepris til Refugees Welcome

  Refugees Welcome Norway (RWN) ble opprettet etter at en gruppe enkeltpersoner, med Mona Bentzen i spissen, begynte å hjelpe asylsøkerne som i fjor sommer møtte kaos og stengte dører hos Politiets utlendingsenhet på Tøyen i Oslo. Organisasjonen fungerer i dag som en paraplyorganisasjon for en rekke lokale frivilliggrupper, bestående av mange tusen frivillige.
- Det var ikke det europeiske asylsystemet som brøt sammen i fjor, men landenes vilje til å ta det i bruk, sier Vigdis Vevstad, ekspert på europeisk asylrett og nestleder i NOAS’ styre.

Vevstad kritisk til Tarakus framstilling av Europas asylsystem

Politisk unnfallenhet og manglende europeisk samarbeid må ikke brukes som begrunnelse for å undergrave asylretten. Vigdis Vevstad, ekspert på europeisk asylrett og nestleder i NOAS’ styre, mener det er tendensiøst når Agenda-rådgiver Sylo Taraku kaller legitime forsøk på å komme i sikkerhet for irregulær migrasjon.

Kontakt

phone-50+47 22 36 56 60
 (Pressehenvendelser, se her)
 
clock-50Mandag:9.30-12.00, 13.00-15.30
 Tirsdag:9.30-12.00, 13.00-15.30
 Onsdag:Stengt
 Torsdag:9.30-12.00, 13.00-15.30
 Fredag:Stengt

Fullmaktskjema

NOAS i media


#etsmykkeforenflyktning


twitter-med  facebook-med