Nyheter

Statssekretær Jøran Kallmyr i justisdepartementet er godt fornøyd med at Norge får færre asylsøkere, mens langt flere flykter til Europa. Foto: Frp

Kynisk ventepolitikk

Statssekretær Jøran Kallmyr i Justisdepartementet fronter en politikk hvor alt settes inn på å øke returtallene, mens flyktninger fra Syria og Eritrea settes på vent i mellom fem og ni måneder, før deres sak tas til behandling. Slik skapes usikkerhet om asylsøkeres framtid i Norge og flyktninger søker seg til andre land i Europa.
Felles brev fra org om monitorering og tvangsretur

Rekord i retur – uten tilsyn

Mens tvangsreturene øker i rekordfart somler regjeringen med å innføre lovpålagt tilsyn med returene. 
Karin Andersen (SV), stilte 6. januar spørsmål til justisministeren om hvorfor norske myndigheter fortsatte returer til Usbekistan til tross for mange advarsler fra internasjonale rettighetsorganisasjoner. Foto: Stortinget

Returstans etter fengsling og tortur

Seks usbekere er blitt tvangsreturnert fra Norge til fengsling og tortur. Julaften ble de dømt til fengselsstraffer i opptil 13 år. Først etter internasjonale medierapporter har norske myndigheter stanset tvangsretur til Usbekistan.
Justisminister Anundsen. Foto: Børge Sandnes/Frp Media

Anundsen unnvikende om ventetid

Regjeringen prioriterer retursaker og lar asylsøkere fra Eritrea og Syria vente mellom ni og fem måneder på asylintervju. Dette er ren passivisering, uten mulighet til å søke arbeid. Justisminister Anundsen velger å ikke svare konkret på konsekvenser av dagens praksis for eritreere.
Nei-til-pegida-647x310

Tenn fakler mot hat og stigmatisering

Mandag 12. januar klokken 18.00 går et fakkeltog fra Youngstorget i Oslo. En markering til forsvar for ytringsfriheten, trosfriheten og respekten for menneskelivet og en markering mot alle som ønsker å bruke ekstremistenes terror for å spre hat mot muslimer.

Kontakt

phone-50 +47 22 36 56 60
  (Pressehenvendelser, se her)
 
clock-50 Mandag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
  Tirsdag: Stengt
  Onsdag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
  Torsdag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
  Fredag: Stengt

Fullmaktskjema

bliklokere.notwitter-med  facebook-med