Støtt vår søsterorganisasjon i Hellas.

Nyheter

nettsak-bilde2

Bakgrunnen for kampanjen #etsmykkeforenflyktning

I anledning regjeringens foreslåtte 40 innstrammingspunkter, som vil innskrenke flyktningers rettigheter, har NOAS startet kampanjen #etsmykkeforenflyktning.
NOAS reagerer på Regjeringens massive innstrammingsforslag

NOAS’ høringssvar på endringer i utlendingsloven: advarer mot massive innstramminger

Regjeringens innstrammingsforslag går mye lenger enn det er enighet om gjennom forlik i Stortinget. I NOAS’ høringsuttalelse advarer vi mot tiltak som først og fremst vil ramme personer som har krav på opphold i Norge, og mener det er grunn til å kritisere Justisdepartementet for et høringsnotat preget av dårlig kvalitet og manglende utredninger.
Barn i mottak

Regjeringen angriper barn

Det mest slående ved regjeringens innstrammingsforslag, er viljen til å gjøre livet vanskelig for barn og unge på flukt. Mens Sylvi Listhaug er bekymret for egne barn, foreslår hun tiltak som i praksis vil gjøre det umulig for mange barn å gjenforenes med far i Norge, og som vil påføre enslige barn og unge helseproblemer.
NOAS og 21 andre organisasjoner og aktører ber Stortinget om å stoppe forslaget om økt bruk av midlertidige tillatelser til enslige mindreårige asylsøkere.

Nei til midlertidige tillatelser til enslige barn og unge på flukt!

Økt bruk av midlertidige tillatelser til enslige mindreårige asylsøkere er et av regjeringens 40 innstrammingsforslag. Midlertidige tillatelser til enslige barn og unge på flukt er svært skadelig. NOAS og 21 andre organisasjoner og aktører sendte mandag 8. februar et brev til stortingspolitikere der vi ber om at forslaget stoppes.
Passfoto

Russland ikke trygt – regjeringsinstruks må omgjøres

Denne uken ble det endelig besluttet at to jemenittiske asylsøkere, Abdullah og Ahmed, får komme tilbake til Norge. Etter innsats fra NOAS, advokat og frivillige aktører, satte UNE foten ned og de to får nå behandlet saken sin i Norge – og vil mest sannsynlig få opphold.

Kontakt

phone-50+47 22 36 56 60
 (Pressehenvendelser, se her)
 
clock-50Mandag:9.30-12.00, 13.00-15.30
 Tirsdag:Stengt
 Onsdag:9.30-12.00, 13.00-15.30
 Torsdag:9.30-12.00, 13.00-15.30
 Fredag:Stengt

Fullmaktskjema


#etsmykkeforenflyktning


twitter-med  facebook-med