Bli medlem!

Nyheter

FN melder om en forverret sikkerhetssituasjon i Afghanistan.

Forverret sikkerhetssituasjon i Afghanistan

FN melder om en forverret sikkerhetssituasjon i Afghanistan, som særlig går utover sivile.
Norge er blant de verste forbrytere av FN-konvensjonen om begrensning av statsløshet. Illustrasjonsfoto: European Network on Statelessness (ENS).

Regjeringen angriper statsløse barn født i Norge

Regjeringens innstramningsforslag vil føre til at barn født til statsløshet i Norge forblir statsløse. Forslaget er i strid med folkeretten.
NOAS mener Listhaug misbruker barnekonvensjonen til å argumentere for midlertidige tillatelser til enslige mindreårige asylsøkere.

Listhaug misbruker barnekonvensjonen

NOAS mener at innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug misbruker FNs barnekonvensjon for å argumentere for midlertidige tillatelser til enslige mindreårige asylsøkere.
Avdelingsleder Vanja Vujadin i NOAS’ informasjonsprogram og tidligere statssekretær Jøran Kallmyr fra Justisdepartementet under pressevisning av ankomstsenteret i Råde i oktober 2015.
Foto: NOAS

NOAS’ årsrapport 2015: Omstilling til høye ankomster

Rekordhøye ankomster høsten 2015 innebar stort arbeidspress og kraftig utvidelse av NOAS’ informasjonsprogram. På oppdrag fra UDI, og hjemlet i forskrift til utlendingsloven, gir programmet informasjon og veiledning til alle nyankomne asylsøkere. I løpet av 2015 fikk 18.644 asylsøkere tilbudt veiledning og informasjon fra NOAS.
Advokat Özlem Gurakar Skribeland har skrevet rapporten «Seeking asylum in Turkey. A critical review of Turkey’s asylum laws and practices»

EU trikser med folkeretten

Avtalen mellom EU og Tyrkia forsøker å trikse til folkeretten for å få det til å se ut som det er greit å deportere alle flyktninger fra Hellas til Tyrkia. 

Kontakt

phone-50+47 22 36 56 60
 (Pressehenvendelser, se her)
 
clock-50Mandag:9.30-12.00, 13.00-15.30
 Tirsdag:9.30-12.00, 13.00-15.30
 Onsdag:Stengt
 Torsdag:9.30-12.00, 13.00-15.30
 Fredag:Stengt

Fullmaktskjema


#etsmykkeforenflyktning


twitter-med  facebook-med