Nyheter

Justisminister Anundsen må rette opp den urett som er begått mot asylsøkere som tidligere er dømt til fengselsstraff i strid med flyktningkonvensjonen. Foto: Fremskrittspartiet.

Anundsen må ta ansvar for feildømte asylsøkere

Riksadvokaten instruerer politiet til å utsette soning og gjenoppta saker for asylsøkere som er feilaktig dømt for å ta seg inn i landet med falske dokumenter. NOAS ber justisministeren rette opp den urett som er begått mot asylsøkere som tidligere er dømt til fengselsstraff i strid med flyktningkonvensjonen.
Illustrasjonsfoto: skjermdump caperi.com

Anundsen finansierer yrkestrening i Eritrea

En afrikansk nettavis melder at norske justismyndigheter denne uken har inngått avtale om støtte til yrkestreningsprosjekt i Eritrea. NOAS ber om møte med Justisdepartementet for å høre hvordan norske utlendingsmyndigheter vurderer menneskerettighets- og sikkerhetssituasjonen i Eritrea.
Det er tre år siden jeg ble engasjert i denne saken.  I min naivitet så trodde jeg på de politiske «seirene» hvor asylbarna ble utpekt som vinnere, skriver Aina Heldal Bøe.

Spillet om barna

Barn brukes som brikker i et spill med svært dårlige spilleregler. Det er urettferdig og uanstendig, skriver Aina Heldal Bøe, jurist og initiativtaker til rettshjelpsdugnad for de lengeværende barna, i en kronikk i BT.
Kakediagram til nettsak2

Nærmere målet om rettshjelp til alle

Rettshjelpsdugnaden har nå samlet inn 732 000 kroner, og kommer stadig nærmere målet om 1 million kroner til rettshjelp til lengeværende barn. Vi håper så mange som mulig bidrar til rettshjelpsarbeidet nå i innspurten av året.
Danmarks justisdepartement ledes av minister Mette Frederiksen. I høst har de blitt beskyldt for å gi føringer til Eritrea-rapportens innhold og konklusjoner, for å kunne stramme inn asylpraksisen i Eritrea-saker.

UNHCR-kritikk av dansk Eritrea-rapport

En fersk landrapport om situasjonen for eritreiske flyktninger har skapt politisk storm i Danmark. Både bidragsytere til rapporten og FNs høykommissær for flyktninger, UNHCR, har kommet med skarp kritikk av den.

Kontakt

+47 22 36 56 60
(Pressehenvendelser, se her)
Mandag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
Tirsdag: Stengt
Onsdag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
Torsdag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
Fredag: Closed
 
Åpningstider i jula 2014

Fullmaktskjema

bliklokere.no


NOAS i media


twitter-med  facebook-med