Nyheter

Besøk http://bliklokere.no/ og #bliklokere

Fersk rapport viser at asylsøkere begår lite kriminalitet

Asylsøkere og utlendinger uten lovlig opphold står bak svært få registrerte lovbrudd. En ny forskningsrapport bestilt av UDI viser at asylsøkeres kriminalitet har minimal betydning for det totale kriminalitetsbildet i Norge. 
KrF må bruke sin posisjon til å være tøffe mot regjeringen. Det mener KrFU-leder Emil André Erstad. Foto: KrFU

KrF må vise handlekraft

Ungdomspartiet KrFU ber moderpartiet kreve stans av returer av barnefamilier. Det er uakseptabelt hvis lengeværende barn blir sendt ut uten ny vurdering av saken sin. Også et samlet bispemøte krever stans av tvangsreturer av barn som har vært i Norge lenge.
NOAS er nå eneste aktør som tilbyr gratis rettshjelp i asylsaker.  Det gis imidlertid ingen offentlig støtte til rettshjelpsarbeidet.

Budsjett 2015: Ingen rettshjelp til asylsøkere

Regjeringen kutter støtte til NOAS’ gratis rettshjelpsarbeid også i 2015. Samtidig blir NOAS kontaktet av flere hundre familier som ber om bistand for å få prøvd sakene etter de nye reglene for lengeværende barn.
- Pengebidrag fra Fagforbundet og andre LO-forbund er med på å følge opp vedtaket fra LO-kongressen om at barnas beste skal gjelde i asylsaker, sier leder av Fagforbundet Troms, Britt Ås. Foto: Ola Tømmerås

Fagforbundet støtter rettshjelpsdugnaden!

Fagforbundet har vedtatt å støtte rettshjelpsduganden for lengeværende barn med 50 000 kroner. NOAS takker så mye for støtten!
NOAS-nettsider

Bli med på aksjonshelg!

Rettshjelpsdugnaden for lengeværende barn planlegger aksjonshelg 1-2. november med lokale markeringer for asylbarns rettigheter. Vi håper mange vil bidra!

Kontakt

+47 22 36 56 60
(Pressehenvendelser, se her)
Mandag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
Tirsdag: Stengt
Onsdag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
Torsdag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
Fredag: Stengt

Fullmakt-skjema

bliklokere.no


NOAS i media


twitter-med  facebook-med