Nyheter

enighet statsbudsjett2015

To millioner til rettshjelp i asylsaker!

NOAS er svært fornøyd med at KrF og Venstre har fått gjennomslag for at det gis midler til rettshjelp i asylsaker. I budsjettavtalen som ble undertegnet i dag er det bestemt at støtten økes fra null til to millioner.
Foto: 
Johannes Jansson, Norden.org. Opphavsrett: 
Creative Commons

Helsearbeidere reagerer på forskriften om helsehjelp til papirløse

Helsetjenestene trekkes inn i norske myndigheters innvandringsregulering i medisinske dilemmaer som hvorvidt barn eller voksne uten lovlig opphold i Norge skal få behandling eller ikke. Helsearbeidere mener de slik blir satt i en umulig situasjon.
Foto: Jannik Abel

Flere barn returneres til vanskeligere forhold

Returer intensiveres i 2014, samtidig som regjeringen utformer nye regler til barnets beste. Flere barn returneres nå også til svært vanskelige forhold, som afghanere til internflukt i Kabul og palestinere til allerede overfylte flyktningeområder.
Logo UNHCR The UN Refugee Agency

UNHCR fraråder retur til Irak

I nye retningslinjer fra 27. oktober fraråder FNs Høykommissær for flyktninger (UNHCR) retur til Irak. De presiserer at det ikke er greit å henvise irakere til internflukt, slik norske myndigheter har praktisert. UNHCR støtter dermed NOAS’ syn på dette spørsmålet.
Aksjonshelg2

Halvveis til en million til rettshjelp

I sommer startet en rettshjelpsdugnad for å gi alle de lengeværende barna like muligheter til å prøve saken sin på nytt. Rettshjelpsarbeidet er godt i gang og vi er nå halvveis mot målet om å skaffe en million kroner!

Kontakt

+47 22 36 56 60
(Pressehenvendelser, se her)
Mandag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
Tirsdag: Stengt
Onsdag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
Torsdag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
Fredag: Stengt

Fullmakt-skjema

bliklokere.no


NOAS i media


twitter-med  facebook-med