Nyheter

invitasjon til Frokostseminar

Nasjonal dugnad for syriske flyktninger

Amnesty, CARE, Flyktninghjelpen, Kirkens Nødhjelp, NOAS, Norsk Folkehjelp, Redd Barna og Røde Kors inviterer til frokostseminar.
Det er den tvungne returen av familier og barn Afghanistan nå vurderer å stanse, og derfor ber om reforhandling av returavtalen, skriver Arne Strand, assisterende direktør ved Chr. Michelsens Institutt i Bergen

Hvorfor Afghanistan vil stanse tvangsretur

Regjeringen har forklart flere tvangsreturer til Afghanistan i fjor med at det «åpnet seg returmuligheter». På bakken ble situasjonen i Afghanistan bare forverret. Det er tre hovedårsaker til at afghanske myndigheter nå vil stanse tvangsreturer til landet.
velkommen Syria

Velkommen Syria!

Amnesty lanserer i dag underskriftskampanjen Velkommen Syria! Krigen i Syria har tvunget fire millioner på flukt. Ved å ønske sårbare flyktninger fra Syria velkommen, kan vi gi utsatte mennesker på flukt beskyttelse og trygghet.
returokratiet

Returokratiet

Torsdag 5.mars kl. 18.00 inviterer Studentersamfunnet i Bergen til en samtale om utfordringene i det norske asylsystemet. Hvordan skal man opprettholde rettsvernet for asylsøkere, og hvilke verdier skal ligge til grunn for saksbehandlingen?
Advokat Cecilie Schjatvet kritiserer UNEs konvertitt-praksis på flere punkter i Iran-saker.

Uavhengig rapport kritiserer UNEs konvertitt-praksis

Utlendingsnemnda (UNE) avslår beskyttelse for en del konvertitter fra Iran. Nemnda legger til grunn at konvertitter vil tilpasse seg de sosio-kulturelle rammene i Iran, for å unngå forfølgelse. Ny rapport støtter NOAS’ kritikk av at dagens UNE-praksis ikke tilstrekkelig ivaretar iranske konvertitters beskyttelsesbehov.

Kontakt

phone-50 +47 22 36 56 60
  (Pressehenvendelser, se her)
 
clock-50 Mandag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
  Tirsdag: Stengt
  Onsdag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
  Torsdag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
  Fredag: Stengt

Fullmaktskjema

bliklokere.no


NOAS i media


twitter-med  facebook-med