Nyheter

Statsminister Erna Solberg marsjerer for ytringsfrihet i gatene i Paris. Her hjemme står en journalist-fikser i fare for å bli tvangsreturnert til trusler og forfølgelse i Brasil, før saken hans kommer opp for norsk rett. Foto: Erik Norrud/Høyre

Hva med asylsøkeres ytringsfrihet?

Erna Solberg marsjerte for ytringsfrihet i Paris. Men her hjemme er det Anders Anundsens justis som råder. I forrige uke ville norske myndigheter deportere en drapstruet journalisthjelper tilbake til hjemlandet.
piggtraadgjerde-758x400

Blander straff og utvisning

Kriminelle blir utvist, og uønskede innvandrere blir behandlet som kriminelle. Prosjektleder Katja Franko ved Universitetet i Oslo mener forskningen tydelig viser hvordan straff for kriminelle lovbrudd og utvisning etter utlendingsloven blandes stadig mer sammen i politiets hverdag.
Statssekretær Jøran Kallmyr i Justisdepartementet mener det er uaktuelt med nye regler for rettshjelp for å sikre vurdering av barns tilknytning til Norge. Foto: Frp.

Nei til rettshjelp til lengeværende

Regjeringen avviser å bevilge penger til informasjon og rettshjelp til familier med lengeværende barn.
Helseminister Bent Høie må sørge for at papirløse i Norge har helserettigheter i tråd med Norges forpliktelser på grunnleggende menneskerettigheter, mener Norges Røde Kors, Kirkens Bymisjon, NOAS og åtte andre organisasjoner. Foto: Regjeringen

Ber Høie sikre helserettigheter

11 organisasjoner ber helseminister Bent Høie sikre papirløse reell tilgang til helsehjelp. Regjeringen må legge til rette for at alle mennesker som oppholder seg i Norge får tilgang til grunnleggende helsehjelp, mener Kirkens Bymisjon, Røde Kors NOAS og åtte andre organisasjoner.
Statssekretær Jøran Kallmyr i justisdepartementet er godt fornøyd med at Norge får færre asylsøkere, mens langt flere flykter til Europa. Foto: Frp

Kynisk ventepolitikk

Statssekretær Jøran Kallmyr i Justisdepartementet fronter en politikk hvor alt settes inn på å øke returtallene, mens flyktninger fra Syria og Eritrea settes på vent i mellom fem og ni måneder, før deres sak tas til behandling. Slik skapes usikkerhet om asylsøkeres framtid i Norge og flyktninger søker seg til andre land i Europa.

Kontakt

phone-50 +47 22 36 56 60
  (Pressehenvendelser, se her)
 
clock-50 Mandag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
  Tirsdag: Stengt
  Onsdag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
  Torsdag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
  Fredag: Stengt

Fullmaktskjema

bliklokere.no


NOAS i media


twitter-med  facebook-med